dilluns, 6 de juliol de 2009

PLATAFORMA SOM LO QUE SEMBREM

Fot. Cèlia (carrer del teatre, Valls)

Fa poc vaig rebre aquesta carta i trobo important continuar lluitant per la nostra salut i la nostra integritat. Si no vetllem naltros, qui ho farà?

El Joan diu que són granets de sorra dins la platja, jo no tinc gaire confiança en la nostra espècie perquè penso que hi ha un error de sèrie, però tinc fills i els estimo per sobre de la meva pròpia vida. Si puc fer alguna coseta pel seu món, pel nostre món...

----------------------------------------------------------------------------------------


Benvolguts/des,


El resultat de la votació sobre les esmenes presentades per PP, CiU i PSC perquè no s'admetés a tràmit la ILP sobre OGM ha estat favorable a les esmenes d'aquests tres partits per 95 (CiU, PSC-CpC, PP) vots a 35 (ERC, ICV i C's -2 diputats-) sobre els 130 presents a la cambra. Faltaven 5 diputats o no s'han posicionat a favor o en contra.

Després d'una trista defensa per part de Caterina Mieras (PSC) que argumenta la idea de progrés dels OGM, també era progrés l'ús de DDT, del panís Bt 176 i ara han quedat prohibits, i que hi havia elements de la ILP que no es podien legislar; cosa que contradiuen els mateixos serveis jurídics del Parlament, tal com ha afirmat Carmel Mòdol (ERC).

El pitjor paper l'ha donat Josep Grau (CiU), quan ha afirmat que a Catalunya hi ha OGM des de fa molts anys i ha exemplificat les varietats de blat Pané i ha parlat de les nectarines (barreja de pruna i prèssec) com a OGM. Sembla que Catalunya ha estat pionera amb els OGM.

Tanmateix, s'ha reconegut que hi ha dubtes sobre els OGM per part de tots els partits, ho ha evidenciat Pané d'ICV, però també Mieras (PSC) i Grau (CiU). Ha ERC ha basat el seu discurs en la necessitat que es debatés al Ple, igual com Antonio robles (Ciutadans). Tot i això, la valoració de postures "argumentades" que ha expressat Mòdol (ERC) sobre les exposicions de PP, PSC i CiU deixa molt que desitjar, potser el diputat hauria de revisar els arguments expressats, el debat es pot qualificar més aviat de trist, apagat, sense arguments, poc treballat i gens compromés.

Malauradament, no hem pogut sentir els consellers de sanitat (Geli), agricultura (Llena) o comerç, consum i indústria (Huguet); però sí hem pogut veure el conseller Llena amagant el cap sota la taula del seu escó i una magnífica defensa i discurs del nostre representant Alexis Inglada.

Finalment, si alguna s'ha evidenciat avui és el desconeixement complet dels polítics d'un aspecte tan transcendental com són els OGM i els seus efectes sobre l'alimentació, la salut i l'economia pagesa. La nefesta classe política catalana que ha de dirigir el país i no ha sabut fer un pas valent per contrastar i allunyar dubtes a la seua ciutadania, imposant la clàusula de salvaguarda fins que no s'esvaeixin els dubtes, com han fet altres països. La nefesta classe política catalana que no facilita la participació barrant el pas al debat públic, sincer, argumentat i contrastat.

Seguirem lluitant per la veritat, la democràcia, la salut, l'alimentació sana i ecològica, la sobirania alimentària i per l'economia pagesa i no l'agroindústria que beneficia uns pocs.


Companyes i companys: Visca la terra!


Jordi Soldevila

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada