diumenge, 7 de juny del 2009

CUCUT REIAL

DIVENDRES 5 DE JUNY

Fot Joan (Ca la lluna)
Abans d'ahir el Joan va venir corrents cap a casa per buscar una càmera fotogràfica, mentre feinejava per fora havia vist un jove cucut reial! Vaig ajudar a buscar-la però no li vaig donar gaire importància al fet. Enguany ha estat un esclat de mixons! I mentre ell se'n tornava per a fer la foto, ja vaig veure una preciosa cadernera volar davant meu. Quan m'hi apropo, el cucut surt volant.

- I què té d'especial un cucut reial?

Llavors em va explicar : - El cucut reial (Clamator glandarius), com el seu parent el cucut (Cuculus canorus), és un nidificador estival que no cova, sinó que pon els ous en nius d'altres ocells que li fan la feina. L'espècie parasitada pel cucut reial és la garsa (Pica pica).

El Joan feia dies que sentia un gran escàndol sobre un garrofer molt a prop de casa. En apropar-se va veure el jove cucut de tamany més gros que els progenitors (adoptats) que li donaven de menjar. És aquest que se li va girar d'esquena quan va fer la fotografia.

1 comentari:

  1. És bo saber com semblen els ocells! Mai no he vist un cucut, només sentit això cantar. La natura sempre em sorprèn. És meravellós veure un ocell nou..

    ResponElimina